Tudi v prihodnje glavna prioriteta Mladinska iniciativa za 3. razvojno os

  • Post published:3. aprila, 2018
  • Post category:Novice

V ponedeljek, 2. aprila 2018, se je na Ravnah na Koroškem sestal Zbor članstva Mladinskega sveta Ravne na Koroškem. Tokratni zbor je bil tudi volilni. Za mandatno obdobje 2018-2020 so bili v upravni odbor izvoljeni: Aljaž Verhovnik (predsednik), Matevž Klobučar (podpredsednik), Danijel Jelušič (generalni sekretar), Alen Šapek in Tara Ledinek (oba člana upravnega odbora). V nadzorni odbor so bili izvoljeni Andraž Lečnik, Gašper Kogelnik in Vid Vaukan.

Zbor članov je sprejel tudi poročilo o delu MSR v letu 2017 ter sprejel program dela za leto 2018. Tudi v tem letu ostaja glavna aktivnost mladinskega sveta projekt »Mladinska iniciativa za 3. razvojno os«. Poleg tega pa še »MSR šport«, ki daje poudarek gibanju in zdravemu načinu prehranjevanja mladostnikov. Program obsega tudi novelacijo strategije za mlade v občini Ravne na Koroškem. Zbor članov je tudi odločil, da bo letos decembra organiziran že 4. Miklavžev tek po CIK-CAKU.
Mladinski svet Ravne na Koroškem je krovna mladinska organizacija na Ravnah na Koroškem, ki je bila ustanovljena 22. avgusta 2011. Organizacija je vključena tudi v register prostovoljskih organizacij.