Koroški mladinski sveti pričakujejo izgradnjo 3. razvojne osi

  • Post published:7. maja, 2018
  • Post category:Novice

V petek, 4. maja 2018, so se na Ravnah na Koroškem sestali predsedniki mladinskih svetov lokalnih skupnosti iz Koroške. Gostitelj je bil Aljaž Verhovnik, predsednik Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, srečanja pa sta se udeležila še predsednik Mladinskega sveta Slovenj Gradec Aleš Gangl in predsednik Marenberškega mladinskega sveta lokalne skupnosti Klemen Potnik.

Gre za prvo regijsko srečanje mladinskih svetov, ki je nastalo na pobudo Mladinskega sveta Ravne. Predsedniki so se dogovorili, da se bodo odslej srečevali vsaj dvakrat letno na lokaciji enega od mladinskih svetov, pri čemer pa si bodo skupno prizadevali za izvrševanje regijskih programskih nalog mladinskih svetov.
Prisotni so se strinjali, da izražajo enotno podporo aktivnostim Mladinske iniciative za 3. razvojno os. Ker bodo ravno te dni znani preliminarni rezultati študije o umestitvi trase 3. razvojne osi na najbolj severnem kraku, so prisotni izrazili jasna pričakovanja, da se mora 3. razvojna os na odseku Šentrupert-Slovenj Gradec pričeti graditi v letu 2019. Hkrati pa so predsedniki mnenja, da se mora na odseku Slovenj Gradec – Dravograd zgraditi 4-pasovna hitra cesta, na odseku Otiški Vrh – Holmec pa je potrebno umestiti vsaj novo dvopasovnico, rezervirano za motorni promet.
Predsedniki mladinskih svetov so še bili enotnega mnenja, da sta poleg slabe prometne komunikacije Koroške z Ljubljano, za mlade ključna problema zaposlitvena in stanovanjska problematika. Zato bodo o teh temah pisali Svetu koroške regije, kjer pričakujejo točko dnevna reda z ustreznimi predlogi ukrepov za izboljšanje položaja mladih na Koroškem.

Mladinski pozdrav!

1. srečanje koroških MSLS 4.5.2018

You are currently viewing Koroški mladinski sveti pričakujejo izgradnjo 3. razvojne osi