Srečali so se mladinski sveti na Koroškem

  • Post published:15. decembra, 2018
  • Post category:Novice

V Slovenj Gradcu je v petek, 14. decembra 2018, potekalo drugo srečanje predsednikov mladinskih svetov lokalnih skupnosti, ki delujejo na Koroškem. To so Mladinski svet Slovenj Gradec, Marenberški mladinski lokalni svet in Mladinski svet Ravne na Koroškem. Prvo srečanje svetov je potekalo maja letos na Ravnah, kjer so se prisotni predsedniki dogovorili, da se bodo srečevali najmanj vsake pol leta na območju enega izmed mladinskih svetov.

Predsedniki so uvodoma ugotovili, da je bilo poslovanje mladinskih svetov v tem letu uspešno. Vsi mladinski sveti so presegli zastavljene cilje in realizirali več aktivnosti, kot so jih sprva načrtovali. Vsi ocenjujejo, da je sodelovanje z lokalnimi skupnostmi dobro in odpira vrata za še boljše delovanje.

Osrednji sklep današnjega srečanja je pobuda za organizacijo regijske konference mladih, na kateri bo podana ocena stanja na področju mladih na Koroškem. Konferenca bo iskala potrebne usmeritve za izboljšanje položaja mladih v regiji, kateri bodo posredovani lokalnim skupnostim in Svetu koroške regije. Predsedniki so se dogovorili, da bo prva regijska konferenca mladih potekala marca prihodnje leto na Ravnah na Koroškem.

Srečanja so se udeležili predsedniki mladinskih svetov iz Slovenj Gradca Aleš Gangl, iz Radelj ob Dravi Klemen Potnik in iz Raven na Koroškem Aljaž Verhovnik.

You are currently viewing Srečali so se mladinski sveti na Koroškem