Mladinski svet Ravne v novo leto še z večjim obsegom aktivnosti

  • Post published:25. februarja, 2019
  • Post category:Novice

Mladinski svet Ravne na Koroškem je krovna mladinska organizacija na Ravnah na Koroškem, ki je bila ustanovljena 22. avgusta 2011. V soboto, 23. februarja 2019, se je na Ravnah na Koroškem sestal Zbor članstva Mladinskega sveta Ravne na Koroškem. Ta je najprej obravnaval poročilo o delu v preteklem letu. Zbor članstva ugotavlja, da je bil program dela za leto 2018 izveden v celoti, poleg tega pa so bile izpeljane še dodatne aktivnosti. Mladinski svet je tudi v preteklem letu deloval kot prostovoljska organizacija in je vključen v Slovensko filantropijo. Naši predstavniki delujejo tudi v Komisiji za mladinska vprašanja pri Občini Ravne na Koroškem, v svetu Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne, v pogodbenem partnerstvu LAS Mežiške doline ter v Koroškem medgeneracijskem centru.

Zbor članstva je sprejel tudi program dela za letošnje leto. Ta obsega več področij. Med njimi obsežen program aktivnosti Mladinske iniciative za 3. razvojno os, ki bodo usmerjene v prizadevanja za pričetek gradnje hitre ceste na Koroško v tem letu.

Mladinski svet daje v zadnjem obdobju veliko pozornost tudi spodbujanju športnega in zdravega načina življenja mladih. V okviru programa »MSR šport« izvajamo različne aktivnosti, ki mladim omogočajo gibanje, hkrati pa promoviramo zdrav način življenja. Mladinski svet bo letos decembra organiziral že peti Miklavžev tek po CIK-CAKU. V sklopu programa pa je predvidena tudi nova aktivnost, to je organizacija kolesarske dirke na Strojno.

V sklopu dogovora med predsedniki mladinskih svetov lokalnih skupnosti iz Koroške, bo ravenski mladinski svet letos organiziral 1. regijsko konferenco mladih, katera bo ugotavljala v kakšnem položaju živijo mladi na Koroškem in iskala rešitve za situacijo.

Kot prostovoljska organizacija, se bo Mladinski svet Ravne letos vključil v vseslovensko akcijo Dan za spremembe, ki bo potekala 6. aprila.

Mladinski svet za informiranje javnosti uporablja tudi dva spletna portala, msr.si in hitronakorosko.si. Slednji se uporablja za aktivnosti Mladinske iniciative za 3. razvojno os. Portal msr.si je v letu 2019 že dobil novo podobo.

Strategija za mlade, katero je Mladinski svet pripravil v letu 2014, se bo v prihodnjem letu iztekla. Zato bo letošnji program vključeval tudi aktivnosti za pripravo nove strategije za mlade na Ravnah za prihodnje obdobje.

You are currently viewing Mladinski svet Ravne v novo leto še z večjim obsegom aktivnosti