Medgeneracijsko druženje in ogled razstave »Mladina od Guštanja do Raven na Koroškem«

  • Post published:9. decembra, 2019
  • Post category:Novice

Na povabilo Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem je v petek, 6. decembra 2019, potekalo srečanje s predstavniki Mladinskega sveta Ravne. Zbrane je v imenu gostiteljev pozdravila predsednica medgeneracijskega centra mag. Marjana Kamnik. Obe organizaciji zelo dobro sodelujeta že od kar deluje medgeneracijski center. Prav tam je v preteklosti na pobudo mladinskega sveta že delovala informacijska točka za mlade, ki je ukrep strategije za mlade. Pevska skupina »Koroški mix« in drugi člani medgeneracijskega centra se pogosto udeležujejo tudi aktivnosti mladinskega sveta. Na prireditvah Mladinske iniciative za 3. razvojno os, ki je eden projektov mladinskega sveta, člani medgeneracijskega centra pogosto nastopajo. Zapeli so nam tudi tokrat.  Z nami so bili tudi na prvem protestu »Koroška vstaja – HOČ`MO CESTO!« na Ravnah, leta 2017. V zahvalo jim je Mladinski svet Ravne podaril majice z napisom »HOČ`MO CESTO!« in se zahvalil za uspešno sodelovanje. Kot je povedal predsednik mladinskega sveta Aljaž Verhovnik poteka  zelo aktivno sodelovanje med mladimi in medgeneracijskim centrom, kar je tudi poslanstvo medgeneracijskega dialoga.

Predsednik mladinskega sveta Aljaž Verhovnik je zbranim predstavil projekte, katere je mladinski svet izvajal od ustanovitve, leta 2011. Andrej Grobelnik, aktiven član Mladinske iniciative za 3. razvojno os je predstavil tudi pesem »Zemlja Koroška«, ki je po novem tudi himna mladinske iniciative. Ogledali smo si tudi sveži video spot te pesmi.

Za konec pa smo v mladinskem svetu predstavili projekt »Mladina od Guštanja do Raven na Koroškem«. Gre za dokumentarni film o delu mladih nekoč in danes, ki ga je mladinski svet pripravil leta 2013. Mladinski svet je medgeneracijskemu centru podaril tudi DVD tega filma. Vzporedno s filmom je bila pripravljena tudi razstava, ki od preteklega petka, po šestih letih gostuje v prostorih Koroškega medgeneracijskega centra in vabi vse zainteresirane, da si jo ogledajo.

You are currently viewing Medgeneracijsko druženje in ogled razstave »Mladina od Guštanja do Raven na Koroškem«