🌍🐝 “Ko sadiš za čebele, sadiš za planet.” 🌻🌳

  • Post published:21. aprila, 2023
  • Post category:Novice

Letošnji svetovni dan Zemlje smo v Mladinskem svetu Ravne v duhu zavedanja o trajnostnem razvoju ter želji po prispevanju k ohranjanju narave želeli obeležiti s prav posebno akcijo. Ob tej priložnosti smo oblikovali tudi posebno značko, ki simbolizira našo zavezanost k trajnostnemu razvoju in ohranjanju čebel.

Pod sloganom »Ko sadiš za čebele, sadiš za planet«, delimo paketke semen medovitih cvetlic organizacijam, šolam in posameznikom v naši občini. S tem želimo našo okolico obogatiti z medovitimi rastlinami in jo ustvariti čim bolj čebelam prijazno. Čebele so pomemben steber našega ekosistema. Ob krčenju gozdov, škropljenju s pesticidi ter zgodnji košnji se čebelja paša hitro krči, zato je še toliko pomembnejše, da le-to nadomestimo s primernimi rastlinami.

Da smo svoj fokus osredotočili na problematiko čebel, je bilo ključno naše novopečeno projektno partnerstvo s Čebelarskim društvom Ravne na Koroškem.

Našo akcijo je podprla tudi Semenarna Ljubljana, ki je prav tako prepoznala pomen trajnostnega razvoja in ohranjanja čebel. Skupaj z našimi partnerji se veselimo širjenja zavesti o pomenu čebel in ukrepov za njihovo zaščito ter ohranjanje našega planeta.

You are currently viewing 🌍🐝 “Ko sadiš za čebele, sadiš za planet.” 🌻🌳