Za zdravje mladih na Gimnaziji Ravne

  • Post published:13. junija, 2018
  • Post category:Novice

V svetu, kjer se dnevno srečujemo s slabimi prehranskimi navadami, drugimi razvadami in neaktivnostjo splošne populacije, je ozaveščanje o zdravem življenjskem slogu velikega pomena. Zavedamo se, da je pomembno pričeti pri mladih, saj pravijo, da navade, ko jih osvojimo, ostanejo.

Tako je v okviru projekta Za zdravje mladih Mladinski svet Ravne v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in profesorjem športne vzgoje Aleksandrom Matkovićem, dne 7.6. in 11.6, na Gimnaziji Ravne za dijake prvih letnikov organiziral predavanje in kondicijski trening. Z namenom poučiti mlade o zdravem načinu prehranjevanja ter o škodljivosti nezdravih prehranskih navad, ki so pogosto del našega vsakdana, so dijaki najprej poslušali predavanje NIJZ, nekaj dni za tem pa jim je Aleksander Matkovič predstavil pomen gibanja kot del zdravega načina življenja. Dijaki so se v okviru dveh ur športne vzgoje naučili palete vaj s poudarkom na njihovi pravilni izvedbi in analizi gibanja, del ozaveščanja so posvetili tudi določanju razmerja mišičnih moči v posameznih sklepih, ogrevanju in gibljivosti.

Želimo si in upamo, da smo in še bomo, z izvajanjem tega projekta, mladim pomagali pri osvajanju zdravega sloga življenja in navad, ki bodo tekom življenja ostale.

1

2

3

4

56

7 NIJZ

You are currently viewing Za zdravje mladih na Gimnaziji Ravne