Na Šahu ob kavi drugič zapored slavil Danijel Ostojić

  • Post published:29. junija, 2024
  • Post category:Novice

V soboto, 29. junija 2024, je Mladinski svet Ravne na Koroškem s pomočjo Šahovskega Kluba Fužinar v prostorih Grajske časopisne kavarne Eleonora že tretje leto zapored organiziral amaterski hitropotezni šahovski turnir »Šah ob kavi«.

Za zmago se je spopadlo 12 šahistov, s popolnim izkupičkum pa jo je znova osvojil že lanskoletni zmagovalec turnirja Danijel Ostojić. Srebro je, z zgolj enim porazom, šlo v roke Martina Blodnika, tretjega mesta se je razveselila Živa Ledinek. Tudi letos so šahisti navduševali z dobrimi potezami v napetih končnicah, pri osredotočenju pa jim je pomagala odlična kava iz kavarne Eleonora, ki je bila za udelečence turnirja brezplačna.

Dopoldne je v sproščenem vzdušju in v luči medgeneracijskega druženja hitro minilo. Starostna razlika med najmlajšim in najstarejšim naprostnikom je znašala kar 31 let. Turnirju so se namreč pridružili tudi štirje ravenski osnovnošolci tretjega in četrtega razreda, kar nas še posebej veseli. Verjamemo, da se nam ob tako navdušenih in perspektivnih mladih šahistih za usodo turnirja, ki je sedaj že tradicionalen, ni potrebno bati.

V Mladinskem svetu Ravne se za pomoč pri izvedbi turnirja zahvaljujemo šahovskemu klubu Fužinar za posojo šahovnic in Grajski časopisni kavarni Eleonori za prostore ter prijazno postrežbo.

Iskrene zahvale in čestitke vsem sodelujočim in šahovski pozdrav do prihodnjega turnirja.

You are currently viewing Na Šahu ob kavi drugič zapored slavil Danijel Ostojić