Kljub deževnemu vremenu po stopnišču CIK – CAK teklo štirideset tekmovalcev, Josef Eder postavil nov rekord teka

  • Post published:5. decembra, 2022
  • Post category:Novice

Mladinski svet Ravne na Koroškem je v soboto, 3. decembra 2022, organiziral že 8. Miklavžev tek po CIK – CAKU na Ravnah na Koroškem. Štirideset tekmovalcev se je za najboljše uvrstitve v deževnem sobotnem dopoldnevu borilo s 150 stopnicami, ki so jih morali premagati dvakrat zapovrstjo.

Absolutni zmagovalec in novi rekorder Miklavževega teka (od leta 2018 je rekord držal Rene Sluga s časom 0:58,42) je s časom 0:56,5 postal Avstrijec Josef Eder. Drugo mesto je s časom 0:57,3 osvojil Lukas Dovnik, tretji pa je bil Anže Koroš s časom 1:03,6. Med dekleti je bila najhitrejša Tina Vrhovnik s časom 1:20,5. Drugo mesto je s časom 1:40,8 dosegla Lah Ksenija, tretja najhitrejša med ženskami pa je bila s časom 2:00,4 Živa Ledinek. Najmlajša tekačica je bila komaj dve leti stara Ajša Navotnik (2020), najstarejši tekmovalec, ki je stopnice premagal v zavidljivem času 2:47,4 pa je bil Ante Bilobrk (1946). Medalje in pokale najhitrejšim tekačem je podelil župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen.

Za prigrizek in vroč čaj so poskrbeli člani Medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem, prireditev je povezoval moderator Jurij Berložnik, manjkal pa ni niti dobri mož, Miklavž, po katerem je tek tudi dobil ime. Skupaj s spremljevalcem, angelčkom, sta med obiskovalce in tekmovalce razdelila sladka darilca.

Za izvedbo dogodka se v Mladinskem svetu Ravne zahvaljujemo glavnima pokroviteljema, Občini Ravne na Koroškem in ZKŠTM Ravne, ter Prodajalni David, podjetju Medikem d.o.o., Pizzeriji Cosa Nostra, Joni, okrepčevalnici in slaščičarni ter Iglu Šport Ravne na Koroškem, ki so zagotovili praktične nagrade, ki so bile izžrebane med tekmovalce. Za pomoč pri organizaciji se zahvaljujemo še PGD Ravne na Koroškem, Svečko trgovsko, storitveno in proizvodno podjetje d.o.o. SVAN – gostinska oprema in servis, Slovenski vojski in fotografoma, Mateji Verdinek Žigon in Nacetu Srebretu. Velika pohvala pa gre tudi vodji tekmovanja, članu Mladinskega sveta Ravne, Žigi Kristijanu Žigonu. Hvala pa tudi vsem tekačem, ki skupaj z nami ohranjajo tradicijo našega Miklavževega teka po CIK – CAKU.

Vsi rezultati so objavljeni na:

https://protime.si/sl_si/dogodek/8-miklavzev-tek-po-cik-caku/#0_D3BB1F

Celotna galerija fotografij bo v prihodnjih dneh objavljena na Facebook strani Mladinskega sveta Ravne na Koroškem:

https://www.facebook.com/MladinskisvetRavne/

You are currently viewing Kljub deževnemu vremenu po stopnišču CIK – CAK teklo štirideset tekmovalcev, Josef Eder postavil nov rekord teka