SONČNO VREME IN DOBRODELNA NOTA NA STROJNO PRIVABILA VELIKO ŠTEVILO KOLESARJEV

  • Post published:14. septembra, 2023
  • Post category:Novice

Sončno vreme in dobrodelna nota sta v soboto, 9. 9. 2023, na Strojno privabila 109 tekmovalcev. Kolesarska dirka, ki jo je že petič zapored organiziral Mladinski svet Ravne na Koroškem, pa je imela letos še višji cilj, kot je 1008 m visoka Strojna – zbrati čim višjo vsoto sredstev za podpredsednika organizacije, Žana Laha, in njegovo družino, ki so ji nedavna neurja svet obrnile na glavo.

Kolesarji se tako letos niso izkazali zgolj z odličnimi časi in osvojenimi medaljami ter pokali, temveč tudi s svojo dobrodelnostjo, saj smo s skupnimi močmi v dobrodelni namen zbrali 2685,00 €, ki jih bo Mladinski svet Ravne v celoti podaril Žanu in njegovi družini. Ob tem gre velika zahvala vsem tekmovalcem in ostalim donatorjem, pa tudi podjetju Slorest, ki se je v dobrodelni namen odpovedalo plačilu hrane, postrežene na prireditvi, Mladinski svet Ravne pa je privarčevana finančna sredstva v celoti dodal k zbranemu znesku.Kolesarji, ki so letos tekmovali v kategorijah gorsko kolo, cestno kolo, e – kolo, razdeljenih po starostih in spolu, niso razočarali niti v tekmovalnem delu. Absolutno najboljši čas dirke in najboljši čas med cestnimi kolesarji je dosegel Tadej Sedar, ki je vzpon premagal v času 00.26.22, med ženskami pa je bila najhitrejša Patricija Goričan s časom 00.36.50. Z gorskim kolesom je progo najhitreje premagal Nejc Pušnik s časom 00.32.24, ki je zmagal v kategoriji moških med 16 in 35 let, v eni starostni kategoriji višje pa je bil prvi Matej Tušar, ki je v cilj prišel le minuto za njim. Najhitrejša gorska kolesarka je s časom 00.43.20 postala Mateja Adam Pušnik. V kategoriji e – koles se je med ženskami na najvišjo stopničko povzpela Lena Polajner, med moškimi pa je bil najhitrejši že lanskoletni zmagovalec Dejan Šumnik. Novost letošnjega leta je predstavljala kategorija Pony koles, v kateri je med šestimi pogumnimi kolesarji (ki so nam prišepnili, da se proga po zahtevnosti dobro kosa s tisto na Vršič) prvi s časom 00.41.15 vrh dosegel Jure Mravljak. V pestri paleti kolesarjev, ki so se na vrhu razvajali s sončnimi žarki, dobro malico in hladno pijačo, je najmlajši tekmovalec, Maks Kramberger, šele zakorakal v 2. razred osnovne šole, medtem ko je najstarejši, Slavko Blatnik, pri častitljivih 87 letih progo premagal (brez pomoči elektrike!) v času 01.17.16.

V Mladinskem svetu Ravne se ob tem zahvaljujemo Občini Ravne na Koroškem in ZKŠTM, ki sta omogočila izvedbo prireditve, ter pokroviteljem, ki so poskrbeli za praktična darila, ki so bila z žrebom razdeljena med udeležence – Medikem d.o.o; trgovina Enduro, Prodajalna David, Andrej Kiselak s.p.; Picerija Gajbica, trgovina Iglu Šport Ravne na Koroškem in Joni, slaščičarna in okrepčevalnica. Posebna zahvala pa gre tudi Damjanu Kalčiču, ki je Mladinskemu svetu priskočil na pomoč pri organizaciji prireditve, gasilcem, ki so poskrbeli za zaporo ceste in vsem članom organizacije za njihovo prostovoljno delo in trud. Predvsem pa velika zahvala in poklon vsem udeležencem, ki so tudi letos z nami »grizli« klance na Strojno in poskrbeli za odlično tekmo, hkrati pa, kot je povedal tudi moderator prireditve, Jurij Berložnik, »odprli srca« ter skupaj z nami poskrbeli, da naš Žan v stiski, ki ga je doletela, ni ostal sam. Se vidimo spet prihodnje leto.

You are currently viewing SONČNO VREME IN DOBRODELNA NOTA NA STROJNO PRIVABILA VELIKO ŠTEVILO KOLESARJEV